DOLAR

44,8538$% 0.16

EURO

53,1543% -0.01

STERLİN

61,0246£% 0.05

GRAM ALTIN

%

ÇEYREK ALTIN

%

BİTCOİN

3360894฿%0.45085

İmsak Vakti a 02:00
Diyarbakır AÇIK 19°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Mil Maarif Sen: Eğitimde Şiddete ve Duyarsızlığa Teslim Olmayacağız!

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi ile Kahramanmaraş’ta yaşanan okul saldırılarının ardından Mil Maarif Sen Diyarbakır’da bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Diyarbakır Haber’e konuşan Diyarbakır İl Başkanı Hamdullah Askar “Eğitimde şiddete, İhmale ve duyarsızlığa teslim olmayacağız” dedi.

İl Başkanı Askar açıklamasında; Bugün burada yalnızca bir sendikal tavrı duyurmak için değil; öğretmenin can güvenliğini, öğrencinin emniyetini ve okulun itibarını savunmak için toplandık.

Çünkü artık mesele bir iki münferit olay değildir. Artık mesele; eğitim kurumlarımızın, öğretmenlerimizin ve çocuklarımızın göz göre göre korunmasız bırakılmasıdır.

Şanlıurfa Siverek’te yaşanan elim hadise hepimizin yüreğini yakmıştır. Hemen ardından Kahramanmaraş’ta okul çevresinde meydana gelen ve öğrencilerimizin yaralanmasına yol açan silahlı saldırı, eğitim kurumlarımızdaki güvenlik zafiyetinin ne kadar ağır boyutlara ulaştığını bir kez daha ortaya koymuştur.

Dün Şanlıurfa’da, bugün Kahramanmaraş’ta yaşananlar bize açıkça göstermiştir ki; eğer okullardan silah sesleri yükseliyorsa, öğrenciler yaralanıyorsa, öğretmenler tehdit ediliyor, darp ediliyor ve hedef hâline getiriliyorsa; artık karşımızda münferit hadiseler değil, doğrudan eğitim ortamını tehdit eden büyük bir güvenlik krizi vardır.

“Öğretmen sahipsiz değildir, Öğrenci sahipsiz değildir”

Biz buradan açıkça ifade ediyoruz: Okullar korkunun değil güvenin mekânı olmak zorundadır. Öğretmen sahipsiz değildir. Öğrenci sahipsiz değildir. Eğitim çalışanı kaderine terk edilemez.

Bir ülkede öğretmen kendini güvende hissetmiyorsa, hiçbir çocuk gerçek anlamda güvende değildir. Bir ülkede okul kapısı güvenin değil tehdidin eşiğine dönüşmüşse, orada sadece eğitim değil; devletin ciddiyeti, kamu otoritesi ve milletin huzuru da yara almış demektir.

Mil Maarif-Sen olarak yaşanan bu vahim tablo karşısında sessiz kalmayı, geçiştiren açıklamalarla yetinmeyi ve milletin acısını sıradanlaştıran bir anlayışa teslim olmayı reddediyoruz.

Bu nedenle daha önce ilan ettiğimiz 15-16 Nisan 2026 tarihli iş bırakma eylemimizi, yaşanan yeni hadiseler ve kamu vicdanında oluşan büyük infial nedeniyle 17 Nisan 2026 Cuma gününü de kapsayacak şekilde 3 güne uzatmış bulunuyoruz.

Buradan bir kez daha ilan ediyoruz: Mil Maarif-Sen’in iş bırakma eylemi 15, 16 ve 17 Nisan 2026 tarihlerinde Türkiye genelinde uygulanacaktır.

Bu karar, eğitimi aksatmak için alınmış bir karar değildir. Bu karar, eğitimi korumak için alınmıştır. Bu karar, öğrenciyi mağdur etmek için değil; öğrenciyi korumak için alınmıştır. Çünkü güvenli okul olmadan sağlıklı eğitim olmaz.

Biz aynı zamanda yaşanan bu acı hadiseler nedeniyle millî yas ilan edilmesini ve öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin güvenliği için okullarda acil şekilde tatil kararı alınmasını talep ediyoruz.

Milletin yüreği yanarken, çocuklarımız yaralanmışken, öğretmenlerimiz tehdit altındayken, sanki hiçbir şey olmamış gibi okul zilini çaldırmak ne vicdana sığar ne sorumluluğa. Böyle zamanlarda devlet, sadece açıklama yapmaz; milletin acısına ortak olur, milletin güvenliğini teminat altına alır.

Bizim çağrımız nettir: Eğitim kurumlarına yeterli sayıda kadrolu güvenlik personeli atanmalıdır. Okul güvenliği geçici, göstermelik ve palyatif tedbirlerle değil; kalıcı ve etkili bir sistemle sağlanmalıdır. Eğitim çalışanına yönelik şiddete karşı özel, ağır ve caydırıcı yasal düzenlemeler derhâl hayata geçirilmelidir.

Öğretmene yönelen saldırı, yalnızca bir kişiye yönelmiş sayılmaz. Öğretmene yönelen saldırı; devletin sınıftaki temsilcisine, milletin emanetine ve memleketin geleceğine yönelmiş bir saldırıdır.

Buradan Millî Eğitim Bakanlığı’na ve tüm yetkililere açık çağrımızdır: Artık söz değil, icraat zamanıdır. Artık temenni değil, tedbir zamanıdır. Artık geç kalınmış açıklamalar değil, kararlı ve somut adımlar görmek istiyoruz.

Biz susmayacağız. Biz geri adım atmayacağız. Biz eğitimde şiddete teslim olmayacağız.

Can güvenliğimiz sağlanana, okullarımız gerçekten güvenli hâle gelene, öğretmen hak ettiği korumaya kavuşana kadar bu haklı mücadeleyi büyüterek sürdüreceğiz.” İfadelerini kullandı.

(Diyarbakır Haber Merkezi)

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Hastane İnşaatında Kaza: 1’i Ağır, 2 İşçi Yaralı

Diyarbakır Web Tasarım Ajansı

Diyarbakır Web Tasarım