44,6747$% 0.24
52,4505€% 0.43
60,2210£% 0.38
%
%
3264350฿%3.33794



Orta Doğu’daki gerilim ve Hürmüz Boğazı’ndaki kriz petrol fiyatlarını yükseltti. Petrol krizi giderek büyürken motorine cuma günü 5,73 lira zam bekleniyor.
ABD ve işgal rejiminin İran’a yönelik saldırılarının ardından enerji piyasaları sarsarken, küresel petrol fiyatlarındaki yükseliş Türkiye’de akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıyor. Sektör kaynaklarına göre, motorine yüksek oranlı bir artış bekleniyor.
Hürmüz Boğazı’nda yaşanan kriz ve bölgedeki çatışmalar, dünya petrol arzının önemli bir bölümünü etkiledi. Küresel petrol ticaretinin yaklaşık yüzde 30’unun geçtiği boğazdaki aksama, arz zincirini sekteye uğratırken, fiyatları yukarı çekti. Petrol işleme tesislerine yönelik saldırılar da bu yükselişi hızlandırdı.
Petrol fiyatlarındaki artış yalnızca akaryakıtı değil, gıdadan plastiğe kadar birçok ürünü etkileyen geniş bir maliyet baskısı oluşturdu. Bu durum, küresel enflasyon üzerinde de yeni bir risk unsuru olarak öne çıktı.
Akaryakıt ürünlerinden motorine 5,73 lira zam yapılması bekleniyor. Zam henüz kesinleşmese de cuma gününden itibaren pompa fiyatlarına yansıması öngörülüyor.
Beklenen artışın ardından motorinin litre fiyatının İstanbul’da 71,64 liraya, Ankara’da 72,76 liraya, Diyarbakır’da 75,04 liraya kadar yükselmesi bekleniyor.


Üretimin Kalbinde Kadın İmzası: OYAK Çimento’da geleceği CEMENTA’lar inşa edecek
1
Beşar Esed ve Ailesi Moskova’ya Sığındı
46400 kez okundu
2
Dünya Kupası Arjantin’in
9913 kez okundu
3
DİCLE ÜNİVERSİTESİ İŞÇİLERİ SENDİKALARINDAN İSTİFA ETMEYE HAZIRLANIYOR.
7218 kez okundu
4
Bakan Fidan ABD’li Mevkidaşı Blinken ile Görüştü
5474 kez okundu
5
Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ali Erdem’den israilin Refah Çadır Kenti’ndeki Katliamına Sert Tepki
5294 kez okundu
Diyarbakır Web Tasarım Ajansı