DOLAR

45,9634$% 0.04

EURO

53,3825% -0.2

STERLİN

61,7725£% -0.27

GRAM ALTIN

%

ÇEYREK ALTIN

%

BİTCOİN

3056421฿%-1.7309

İmsak Vakti a 02:00
Diyarbakır PARÇALI BULUTLU 24°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
  • Diyarbakır Haber
  • Diyarbakır
  • Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Tekdemir: “Eğer Bir Kölelik varsa Avrupa ve Amerika’ya Bakmak Lazım”

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Tekdemir: “Eğer Bir Kölelik varsa Avrupa ve Amerika’ya Bakmak Lazım”

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Ramazan Tekdemir, Diyarbakır’da yapılması planlanan kölelik araştırmalarına tepki gösterdiğini, kölelik ve insan haklarının öncelikle Avrupa’nın sömürgeci geçmişi ve tarihsel sorumluluğu üzerinden ele alınması gerektiğini söyledi.

Almanya’dan gelen bir heyetin, Diyarbakır’da kölelik üzerine araştırma yapması yönündeki haberler gündemdeki yerini korurken, Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Ramazan Tekdemir eyleme tepki gösterdi. Tekdemir, kölelik tartışmalarının Avrupa’nın kalıcı sorumluluğu ve sömürgecilik geçmişinin dikkate alınmaması gerektiğini ifade etti.

Kölelik tartışmalarında Avrupa’nın küresel sorumluluğuna dikkat çeken Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Ramazan Tekdemir, Diyarbakır’da yapılması planlanan kölelik araştırmalarına tepki gösterdi. Çalışmanın mevcut durumunun varlığını savunan Tekdemir, Almanya’nın geçmişi ve Gazze konusundaki tutumunu da eleştirerek, bölgede benzer araştırma ve organizasyonların sürekli olarak takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

“Eğer bir yerde bir kölelik varsa bunu sistemleştirerek Avrupa ve Amerika’ya bakmak lazım”

“Avrupa’nın ve dünyanın kölelik döneminin eksik kaldığı Diyarbakır gibi bir yerde kölelik incelemesi yapılması hedef saptırmanın yanında, akademik bir çalışma ise akademik körlük, entelektüel bir ikiyüzlülük ve ağır bir hafıza suçudur.” diyen Tekdemir “Eğer bir yerde bir kölelik varsa ve bunu sistemleştiren, Avrupa’dan değerlendirebilir insan taşınabilir mülk olarak dünyanın endüstriyel bölgelerine götürerek onların kanından, goruntundan ulaşılabilir refahı ve sanayi altyapısını ortaya koyan bir yapı söz konusuysa, Avrupa’ya ve Amerika’ya görmek gerekir. Bugüne kadar Avrupa, Amerika ve imparatorluk devletlerinin tamamında, oluşturduğu düzen içerisinde siyahileri bir emtia olarak görmemiştir.” tasarruf kullanıldı.

Avrupa’nın kölelik dönemlerinde modern dünyaya tanıklık ettiği en vahşi, barbar ve zalimce düzenlerden biri olduğunu vurgulayan Tekdemir “Bu düzen içerisinde dünyanın insanın gerek pamuk tarlalarında parça de farklı emek sahalarında, kırbaç ve şiddet altında öldürüldüğü bir geçmişte yatması. Bu kadar hikâyenin hakikat uzunluğu böyleyken, Diyarbakır’da kültürel bir veriye ulaşamayacak, gerçek dünyaya oturmayacak bir kölelik muayenesi yapmak, koruma Batı’nın modern imajını bulmak için çabası ve bununla birlikte atılımlı-yazılı bulunan suçu.” şeklinde konuştu.

“Avrupa’da ırksal bir temele dayalı kölelik anlayışı, modern dönemde de devam ediyor”

Tekdemir “Bununla birlikte bugün Avrupa’nın övündüğü karşı karşıya kaldığı bu refah düzeni, tüm bu sanayide, dünyanın çok büyük eziyetlerle karşı karşıya kaldığı aşırı bir sömürü düzeninin sonunda ortaya çıktı. Avrupa merkezli bir tarih yazımı da kendi suçlu psikolojisini dağıtmak için suçu başka coğrafyalara taşımayı gerekli görüyordu. Bütün birlikte, evet, zamanındaki bütünlük pratikleri olmalı. Irksal bir temele dayanan bu kölelik anlayışını, modern dönemde de devam ettirmek gerekiyor. dedi.

İnsan hakları Fransa’nın sömürgeci tutumunu hatırlatan Tekdemir “Yine keza, daha yeni yeni Fransa kendi sömürgecilik tarihiyle yüzleşerek, bir topluluk vesikası olarak yasal metinlerden birini, yani siyahileri insan olarak değil, taşınabilir mülk olarak gören o biriktirmeyi iyileştirmeyi daha bugün yapabildiğine, kirli geçmişiyle ve küçültülmesiyle vesikasıyla ancak bugün yüzleşebilmiştir. Ki o kara kanun, 28 Mayıs 2026’da Fransa Ulusal Meclisi tarafından oyyla kaldırılmıştır. Bu şekildeyken, Diyarbakır’da ister akademik bir kaygıyla istemek başka bir amaçlanan buradan bir edebiyat çalışması yapmak, bir saha çalışması yapmak; altında başka hedeflerin, başka niyetlerin gizli olduğu bir olmayı aslında akla getiriyor.” ifadelerine yer verdi.

“Bu tür yapıların çalışmaları, bağlantıları ve organizasyonları dikkatli takip edilmeli”

Araştırma yapanların yanı sıra bağlantı kurduğu yapıların da düzenli takip edilme durumunun çizen Tekdemir, konuşmasının devamında performansını söyledi:

“Bu tür yapıların çalışmaları, organizasyonları toplu olarak takip edilebilir. Bunlara alan açan ister parti düzeyinde, ister belediye düzeyinde, ister farklı bir kurum düzeyinde olsun, yapıların da yardım takibi gerekir. Çünkü bunlar bazen burada bir elektrik çalışması ortaya koyabiliyorlar. Bu grubun Almanya’dan geldiği söyleniyor. Almanya’nın zaten tamamen öldürüldüğü, insanların yüküyle çalışmayı çalıştıran bir zaman ile iç içedir. Hele hele israilin Gazze’de yaptığı taramalar sırasında sürekli İsrail’i bir olması, siyasi bir yükü desteklediği, Almanya’nın bir insan hakları uçağında nasıl kullanıldığını gösteriyor.”

Eğer gerçekten kölelik, kölelik ve insan haklarıyla bağlantılı bir çalışma yapılıyorsa bunun en verimli ve mühim çalışma alanının Almanya olduğu; Almanya’nın Gazze katliamında işgal hareketinin neden desteklendiği yerde eleştirilmesi ve köle düzenine en fazla hizmet eden Almanya’ya karşı itirazların yükseldiği bir çalışmanın ortaya koyulması operasyonu olduğunu söyledi.

“Diyarbakır’da böyle bir çalışma yapmak tam olarak boş bir çabadır”

Tekdemir “Diyarbakır’da böyle bir çalışma yapmak, hiçbir gerçekçi olmayacak, karşılığında olmayacak bir çabadır. Bunun gerçekten nasıl bir problem oluşturacağıyla, neleri amaçladığıyla ve hangi niyetlerle böyle bir elektrik çalışmalarına niyetlendiğiyle ilgili tüm yöntemlerin mutlaka ortaya çıkması gerekir. Ben burada iyi bir niyetle bakmıyorum. Bu nedenle bu tür bir müdahaleye izin vermeyin.” şeklinde konuştu.

Bu tür araştırmalarda Diyarbakır’ın adresinin seçilmesinin iyi niyetli olması dikkat edilmesi gereken Tekdemir “Diyarbakır’ı merkez kabul ile Orta Doğu’yu özel hedefler olan devletlere bölümü olarak peşkeşten ayrılan çalışan yapıların bir arka akılla hareket ediyor, arka planda bir akıllın yapılıyor. dedi.

“Bugüne kadar bu tür heyetler ne zaman bölgeye gelmişse, bölgede bir toplumsal olarak ortaya çıktı”

Yereldeki endişelerini paylaşan Tekdemir “Bu tür bir başlangıç ​​özellikle burada kurgulanmaya çalışılması, yerelden de başlangıç ​​durumuna genel olarak gösteriliyor. Bu nedenle yerelde ev sahipliği yapan ya da davetçi durumda bulunan, bu tür yapılar ve heyetleri ağırlayan parti ya da kurum-kuruluş düzeyindeki kişilerin da burada iyi durumda olması ortaya çıkıyor.” diye belirtti.

Bu tür gösterilerin ülkede kaostan başka bir şey getirilip getirilmediği çizen Tekdemir “Bunların neden bu tür gösterileri ile ilgili üzerinde çok analiz yapılması gerektiği, ayrı ayrı şekilde çalışılması gereken bir konu olduğu idi. Bugüne kadar bu tür heyetler ne zaman bölgede gelmişse, sonuçta bir toplu olarak ortaya çıktı. tasarruf kullanıldı.

Bu tür yapıların kirli emelllerine karşı önleminin kaçınılmaz olduğunu kaydeden Tekdemir “Bu tür yapıların yaptığı görüşmeler ve hakikaten tüm bağlantıların birlikte ele alınmasılı ve yakın takibe alınması. Bunlar, işlemlere devam etmek kadar hiç hayra durumları olmamıştır. şeklinde konuştu

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Diyarbakır’da İlaçlama Sezonu Açıldı

Diyarbakır Web Tasarım Ajansı

Diyarbakır Web Tasarım