DOLAR

41,0499$% 0,53

EURO

47,6242% 0,58

STERLİN

55,2631£% 0,62

GRAM ALTIN

4.439,35%-0,09

ÇEYREK ALTIN

7.232,00%0,69

BİTCOİN

4556233฿%-1.99121

İmsak Vakti a 02:00
Diyarbakır AÇIK 36°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Türkiye Gastronomi Konfederasyonu kuruluyor: Türk mutfağına küresel temsil gücü

Gm Konfederasyon3

Gm Konfederasyon4

Gm Konfederasyon1

Türkiye gastronomi dünyasında tarihi bir adım atıldı. Avrasya Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu, Türkiye Gastronomi Federasyonu ve Mutfak Profesyonelleri Federasyonu güçlerini birleştirerek Türkiye Gastronomi Konfederasyonu’nu kurmak üzere tüzük çalışmalarını tamamladı.

Konfederasyonun merkezi, dünyanın ilk bilinen Aşçıbaşısının anıt mezarına ev sahipliği yapan gastronomi ve kültür şehri Konya olarak belirlendi.

Türk Mutfağı İçin Yeni Dönem

Bu birleşme, Türk mutfak kültürünün ulusal düzeyde daha güçlü temsil edilmesini ve uluslararası alanda daha görünür, daha etkin hale gelmesini amaçlıyor. Yeni yapı yalnızca mutfak sanatlarının gelişimini değil; gastronominin eğitim, turizm, sürdürülebilirlik ve kültürel diplomasi alanlarındaki etkisini de artırmayı hedefliyor.

Dünya Şefler Birliği ile iş birliği

Kurulacak konfederasyon, dünyanın en saygın gastronomi örgütlerinden biri olan Dünya Şefler Birliği (WorldChefs) üyelik sürecine alındı. Böylece Türk mutfağı, küresel gastronomi ailesi içinde daha güçlü bir temsil gücüne kavuşmak için çok önemli bir adım atmış oldu.

İstanbul’da düzenlenen toplantı

Kuruluş süreci kapsamında federasyonlara üye 26 dernek başkanı İstanbul’da bir araya geldi.

Toplantı; Dünya Şefler Birliği’nin bir önceki dönem başkanı Thomas Gugler, mevcut dönem başkan yardımcısı Uwe Micheel ve Güney Avrupa Kıtalararası Direktörü George Damianou başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya, basın mensubu olarak Gurme Medya Kurucusu Gurme Tv, Gurme Magazin imtiyaz sahibi Ufuk Güngör, Gurme Tv program sunucusu, İnfluencer Gülçin Polat ve Turizm Gastronomi Yazarı Bora Özgen de katılım sağladı. Böylece süreç, hem ulusal hem de uluslararası basın eşliğinde duyuruldu.

Gastronomi Konfederasyonu’nun vizyonu

Yeni kurulan Türkiye Gastronomi Konfederasyonu, önümüzdeki dönemde ulusal ve uluslararası etkinlikler, eğitim programları, genç şeflere yönelik projeler ve sürdürülebilir mutfak uygulamaları ile hem Türkiye’de hem de dünyada güçlü bir rol üstlenmeyi planlıyor.

Üç federasyon başkanı, toplantı sonunda Türkiye’de faaliyet gösteren tüm federasyon ve dernekleri bu çatı altına katılmaya davet etti.

Türkiye Gastronomi Konfederasyonu’na katılan federasyonlar ve dernek başkanları

Türkiye Gastronomi Federasyonu – Başkan: Yılmaz Seçim

Aksaray Gastronomi ve Aşçılar Derneği (AKGASDER) – Erol Akyüz

Ayvalık Gastronomi ve Aşçılar Derneği (AGAD) – Senem Loras

Eskişehir Dünya Gastronomi Aşçılar Pastacılar Derneği (ESDAP) – Şükran Çiftçi

Gastrokale Yöresel ve Etnik Mutfaklar Derneği – Bahadır Yasa

Gazipaşa Aşçılar ve Pastacılar Derneği (GAZİPAD) – Ahmet Kalaycı

Hatay Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği (HASGAD) – Gökçe Eker

İstanbul Mutfak Kültürleri Araştırma Derneği (MUKADER) – Abdurrahman Matalman

[eii post_id=”41036″ theme=”1″]

İzmir Yiyecek ve İçecek Derneği (İYİD) – Damla Demirtaş

Konya Aşçılar Derneği (KOGAT) – Ali Ülkü

Konya Gastronomi Derneği (Gastro Konya) – İbrahim Durmuş

Konya Gastronomi ve Organizasyoncular Derneği – Rümeysa Göker

Manisa Aşçılar Pastacılar Gastronomi Derneği (GASTROMAPAD) – Orçun Yıldız

Niğde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği (NİGEMUD) – Mevlüt Ölmez

Pafloganya Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği – Arzu Yüksel

Şef Aşçılar Derneği – Avni Sap

Mutfak Profesyonelleri Federasyonu – Başkan: Emrah Köksal Sezgin

Gastronomi Derneği – Emrah Köksal Sezgin

Mezopotamya Aşçılar Derneği – Hüseyin Gül

Başkent Gastronomi Derneği – Barış Ondaş

Bursa Gastronomi Derneği (BUGAD) – Emre İdrisoğlu

Gastronomi Eğitimcileri Derneği – Hüseyin Deniz

Avrasya Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu – Başkan: Ahmet Karaman

Avrasya Aşçılar Derneği (AVADER) – Müslüm Tüken

Marmara Profesyonel Aşçılar Derneği (MAPAD) – Durmuş Yılmaz

Elazığ Gastronomi Turizm ve Kültür Derneği (ELGASDER) – Harun Seyran

Gastronomi Tedarikçileri Derneği (GASTEDER) – Fatma Boz

Avrasya Çikolatacılar ve Pastacılar Derneği (AÇPAD) – Aycan Özcan

Uluslararası Gastronomi Derneği (UGAD) – Ceyda Özdemirli

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türkiye Gastronomi Konfederasyonu kuruluyor: Türk mutfağına küresel temsil gücü

Diyarbakır Web Tasarım