DOLAR

44,8950$% 0.23

EURO

52,8913% -0.09

STERLİN

60,8054£% 0.01

GRAM ALTIN

%

ÇEYREK ALTIN

%

BİTCOİN

3464629฿%3.36347

İmsak Vakti a 02:00
Diyarbakır HAFİF YAĞMUR 12°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

İstanbul’da 600 Bin Bina Yeniden Dönüştürülecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Anadolu Harikalar Diyarı’nda düzenlenecek “Kayseri Basını ile Toplantı” pragramında açıklamalarda bulundu.

featured

Özhaseki: İstanbul’da 600 Bin Bina Yeniden Dönüştürülecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Anadolu Harikalar Diyarı’nda düzenlenecek “Kayseri Basını ile Toplantı” programındanda, kentsel dönüşümün hızlandırılması gerektiğini vurguladı. Özhaseki, İstanbul’da şu anda 180 bin konutun dönüşüm sürecinde olduğunu ve ilk aşamada 600 bin binanın dönüşmesi gerektiğini belirtti. Bakan, kentsel dönüşüm için 4 adım planladıklarını ve 188 farklı bölgede dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Rezerv alanlarda da dönüşüm yapmayı planladıklarını belirten Özhaseki, kampanya kapsamında 200 bine yakın bağımsız birim olduğunu ve bu süreci hızlandırmak istediklerini söyledi. Bu amaçla, tüm partilerin katılımıyla başlatılan çalışmayı 10 gün içinde tamamlamayı planladıklarını ve yasa taslağı hazırlığının devam ettiğini ifade etti.

Bakan Özhaseki, kentsel dönüşüm sürecine ilçe belediyelerinin de dahil olması gerektiğini belirtti. İşi sadece TOKİ’ye yıkmak yerine, ilgili yerel yönetimlerin de sürece katılması gerektiğini vurguladı. Özhaseki, ev sahiplerinin sürece katılması durumunda bakanlık olarak her türlü kolaylığı sağlayacaklarını dile getirdi.

Afet bölgelerinde yapılaşmanın sıkı denetim altında olduğunu ifade eden Bakan, fay kırıkları olan yerlerde yapılaşmanın kesinlikle olmayacağını ve bu bölgelerin yeşil alan olarak kullanılacağını belirtti. Zemin sıvılaşması riski taşıyan bölgelerde ve dere yataklarında yapılaşmaya izin verilmeyeceğini, inşaat sürecinde sıfır tolerans ilkesinin geçerli olacağını söyledi.

Özhaseki: İstanbul’da 600 Bin Bina Yeniden Dönüştürülecek

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bakan Tunç Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde

Diyarbakır Web Tasarım Ajansı

Diyarbakır Web Tasarım