44,8542$% 0.21
52,8641€% -0.08
60,7400£% 0.01
%
%
3473292฿%3.19913



Etiyopya federal polisi, hükümet ile Tigray yönetimi arasında geçen ay yapılan barış anlaşması gereğince yaklaşık 2 yıl sonra ilk kez Tigray bölgesinin başkenti Mekele’ye girdi.
Etiyopya federal polisinden yapılan açıklama, “Etiyopya hükümet güçleri, anayasasının federal kurumları korumak için verdiği yetkiye dayanarak Mekele’ye girdi ve çalışmaya başladı.” denildi.
Açıklamada hükümet güçlerinin havaalanları, elektrik enerjisi, telekom hizmetleri, bankacılık ve diğer kamu hizmeti sunan kurumlar dahil olmak üzere hükümet tarafından yönetilen kurumların güvenliğini sağlayacağı kaydedildi.
Hükümet ile Tigray yönetimi arasındaki savaş Kasım 2020’de başladı. Başbakan Abiy Ahmed, Tigray Halk Kurtuluş Cephesi’nin (TPLF) ordu üslerine saldırmasının ardından sonra bölgeye asker göndermişti.
On binlerce kişinin ölümüne, yüzbinlerce insanın yerinden olmasına neden olan iç savaşın sona ermesi için 2 Kasım’da bir barış anlaşması imzalandı.
Güney Afrika’nın başkenti Pretoria’da imzalanan anlaşma, isyancı güçlerin silahsızlandırılmasını, Tigray’de federal otoritenin yeniden kurulmasını ve bölgeye erişimin yeniden açılmasını sağlıyor.


ABD: Çin savaş uçağı, casus uçağımıza 6 metre kadar yaklaştı
1
Beşar Esed ve Ailesi Moskova’ya Sığındı
46410 kez okundu
2
Dünya Kupası Arjantin’in
9924 kez okundu
3
DİCLE ÜNİVERSİTESİ İŞÇİLERİ SENDİKALARINDAN İSTİFA ETMEYE HAZIRLANIYOR.
7228 kez okundu
4
Bakan Fidan ABD’li Mevkidaşı Blinken ile Görüştü
5484 kez okundu
5
Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ali Erdem’den israilin Refah Çadır Kenti’ndeki Katliamına Sert Tepki
5304 kez okundu
Diyarbakır Web Tasarım Ajansı