DOLAR

41,3264$% 0,23

EURO

48,5751% 0,44

STERLİN

55,7494£% 0,24

GRAM ALTIN

4.863,29%0,53

ÇEYREK ALTIN

8.093,00%-0,06

BİTCOİN

4821966฿%-0.42368

İmsak Vakti a 02:00
Diyarbakır AÇIK 27°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Yüz yıllık gelenek yaşatılıyor, sofralar kışa hazırlanıyor

Isparta’nın Senirkent ilçesinde bağ bozumu sonrası başlayan pekmez yapımı, mahalle ve köylerde hareketli günlere sahne oluyor.

Yöre halkı, toplanan üzümleri kaynatarak geleneksel yöntemlerle pekmeze dönüştürüyor.

Kimi aileler kendi tüketimi için üretim yaparken, bazıları ise yerel pazarlarda satışa sunarak ekonomik kazanç sağlıyor.

[eii post_id=”43932″ theme=”1″]

Pekmez kazanlarının başında sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan emek, hem kültürel bir mirası yaşatıyor hem de kış sofraları için doğal ve sağlıklı bir tat sunuyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Prenses Mikasa, Kırıkkale Büklükale’de kazı çalışmalarında

Diyarbakır Web Tasarım