44,2795$% 0.22
50,5902€% -0.78
58,5955£% -0.84
7.134,90%-0,98
11.681,00%-0,75
3129478฿%-1.04121



Peygamber Efendimizin sünnetlerinden biri olan Mukabele geleneğini sürdüren Müslümanlar, İslam’ın 5’inci harem-i şerifi olarak kabul edilen Diyarbakır Ulu Camiinde her Ramazanda sürdürmeye devam ediyor.
Ramazan aylarında Kur’an-ı Kerim’in karşılıklı okunması kültürü, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellem’in sünneti olmakla beraber toplumda bir gelenek haline gelmiş durumda.
Efendimiz Aleyhisselatu Vesselam’ın sünneti olan mukabeleyi o günden bu yana devam ettiren Müslümanlar Ramazan aylarının öğle ve ikindi namazları sonrasında aksatmadan sürdürüyor.
639 yılında İslam ordularının Diyarbakır’ı fethetmesiyle beraber camiye dönüştürülen Ulu Camiinde o günden bu yana Diyarbakırlılar genci-yaşlısıyla mukabele geleneğini aksatmıyor.
Tarihi camide tarihi geleneğin sürdürülmesi anındaki kareler Ramazanın manevi atmosferini tekrardan hissettirirken her öğle ve ikindi namazları sonrasında Ulu Cami çevresinde Kur’an-ı Kerim’in farklı seslerde duyulması gönülleri mest ediyor.

Bismil’de İlk Kez İftar Çadırı Kuruldu