DOLAR

40,8631$% 0,67

EURO

47,5953% 0,76

STERLİN

55,3715£% 0,86

GRAM ALTIN

4.379,92%0,05

ÇEYREK ALTIN

7.153,00%0,22

BİTCOİN

4814005฿%-3.88785

İmsak Vakti a 02:00
Diyarbakır AÇIK 39°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

İHH 5. Ulusal Deprem Tatbikatı gerçekleştirecek

İHH İnsani Yardım Vakfı olarak, operasyon kabiliyetini zinde tutmak, ekipler arası koordinasyonu artırmak ve afetlere karşı her an hazır olmak amacıyla 15-17 Ağustos tarihlerinde Ankara’da 5. Ulusal Deprem Tatbikatı gerçekleştirilecek.

Senaryo gereği: 15 Ağustos 2025 günü saat 13.45’te, Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde, Ankara’nın Elmadağ ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğünde bir deprem meydana gelir. Yaklaşık 9,8 km derinlikte gerçekleşen bu deprem, Ankara’nın tamamında özellikle merkez ve doğu ilçelerinde şiddetli bir şekilde hissedilir. AFAD, Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında 3. seviye afet ilan eder.

Senaryoda gerçekleşen deprem sonrasında, 52 ilden gelecek olan 1.350 kişilik ekibin; 1.200’ü arama-kurtarma görevlisi, geri kalan 150 kişi ise psikososyal destek, beslenme, lojistik ve yönetim alanlarında görev alacak. Yaklaşık 120 araç ile gerçekleştirilecek tatbikat; 8 bölgede, kentsel, doğada ve suda arama-kurtarma alanlarında 54 ekip ile icra edilecek.

[eii post_id=”26029″ theme=”1″]

Arama kurtarma ekipleri ile birlikte toplamda 3 bin 641 gönüllünün görev alacağı tatbikatta, 8 farklı istasyonda; arama-kurtarma, medikal kurtarma, psikososyal destek, barınma, beslenme, ayni bağış ve depo yönetimi gibi çalışmalar gerçeğe en yakın şekilde uygulanacak.

Konuyla ilgili basın açıklamasının 16 Ağustos saat 11.00’da Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi’nde yapılacağı açıklandı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Başkan Başdeğirmen yeni Sanayi Sitesi’nde

Diyarbakır Web Tasarım