DOLAR

41,5941$% 0,23

EURO

48,8148% 0,44

STERLİN

55,9108£% 0,24

GRAM ALTIN

5.211,50%-0,20

ÇEYREK ALTIN

8.480,00%-0,61

BİTCOİN

4704494฿%0.9707

İmsak Vakti a 02:00
Diyarbakır PARÇALI AZ BULUTLU 29°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Bahçeli: İsrail, SDG’yi Türkiye’ye karşı kışkırtıyor

Bahçeli, İsrail’in etkisi altındaki SDG’nin, Türkiye için doğrudan bir güvenlik tehdidi oluşturduğunu söyleyerek, “Türkiye’de başlatılan terörsüzleşme sürecine zarar vermek amacıyla bu yapıların provoke edildiğini görüyoruz,” dedi.

İsrail’in sadece Gazze’de insanlığa karşı suç işlemediğini, aynı zamanda bölgede yer alan altı farklı ülkeye adeta savaş ilan ettiğini vurgulayan Bahçeli, “Bölgesel istikrarı bozan bu tutum, Türkiye’nin güvenlik çıkarlarını da doğrudan tehdit ediyor” diye konuştu.

Türkiye’nin her zaman komşularının toprak bütünlüğünden yana bir tavır sergilediğini vurgulayan Bahçeli, bu konuda ağır bedeller ödemekten çekinmeyen bir devlet olduklarının altını çizdi.

Bahçeli, “Terörsüz Türkiye sürecinin sekteye uğratılması için çeşitli aktörlerin sahada faaliyette bulunduğunu gözlemliyoruz. Özellikle Suriye’nin kuzeyinde cereyan eden gelişmeler bu bakımdan son derece dikkat çekici,” değerlendirmesinde bulundu.

2016’daki FETÖ darbe girişiminin ardından Türkiye’nin Suriye’de düzenlediği dört büyük askeri harekâta da dikkat çeken Bahçeli, bu operasyonların terörle mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü gösterdiğini belirtti.

[eii post_id=”40008″ theme=”1″]

MHP Lideri, Türkiye’nin tarihsel sorumluluklarına da vurgu yaptı:

NATO üyeliğine eleştirel yaklaşım

Bahçeli, Türkiye’nin NATO üyeliğiyle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde de bulundu. NATO’nun Türkiye’yi yalnızca kendi içinden gelebilecek tehditlere karşı koruyamıyorsa, bazı müttefik ülkelerin Türkiye’nin en temel taleplerini görmezden gelmeye devam etmesi halinde, yeni bir vizyon ihtiyacının gündeme gelebileceğini söyledi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İl Sağlık Müdürü, Pozantı'da sağlık hizmetlerini yerinde inceledi

Diyarbakır Web Tasarım