DOLAR

40,8405$% 0,56

EURO

47,7895% 0,61

STERLİN

55,5045£% 0,65

GRAM ALTIN

4.407,14%0,18

ÇEYREK ALTIN

7.195,00%0,12

BİTCOİN

5019032฿%3.18797

İmsak Vakti a 02:00
Diyarbakır AÇIK 35°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
  • Diyarbakır Haber
  • Genel
  • Avukat Akhan'dan uyarı: “Yeni emlak vergisi artışı kiracının sırtına binecek”

Avukat Akhan'dan uyarı: “Yeni emlak vergisi artışı kiracının sırtına binecek”

Antalya’da avukat Habib Akhan, 2026’dan itibaren yürürlüğe girecek emlak vergisi artışlarının bazı bölgelerde yüzde 2.000’e yaklaştığını belirterek, bu durumun hem ev sahiplerini hem de kiracıları derinden etkileyeceğini söyledi.

Akhan, belediyeler tarafından belirlenen yeni arsa rayiç bedellerinin yalnızca emlak vergisini değil; tapu harçlarını, veraset ve intikal vergilerini de artıracağını vurguladı. “Bu artışlar, geçmişte büyük mağduriyetlere yol açan Varlık Vergisi ile benzerlik gösteriyor” diyen Akhan, 2025’te 4 bin TL emlak vergisi ödeyen bir vatandaşın 2026’da aynı ev için 40 bin TL ödemek zorunda kalabileceğini belirtti.

Artışların kiralara da yansıyacağını ifade eden Akhan, “Kiralar yükselecek, tahliye talepleri artacak, kiralık ev bulmak zorlaşacak. Kiracı ile ev sahibi arasındaki gerilim büyüyecek, bu durum sosyal barışı da zedeleyebilir” uyarısında bulundu.

[eii post_id=”8649″ theme=”1″]

Vatandaşların ilan edilen rayiç bedellere karşı vergi mahkemelerinde dava açma hakkı bulunduğunu hatırlatan Akhan, dava süresinin adli tatil nedeniyle 7 Eylül 2025’e kadar uzadığını ancak bu haktan çok az kişinin haberdar olduğunu söyledi.

Akhan, yapılması gerekenleri ise şu şekilde sıraladı: Rayiç bedellerdeki ölçüsüz artışlar yeniden değerlendirilmeli, tek evi olan dar gelirli vatandaşlar için vergi yükü kademeli ve makul hale getirilmeli, hesaplama yöntemleri kamuoyuna açık ve şeffaf biçimde sunulmalı, merkezi yönetim, gelir artırıcı adımların yanında toplumsal dengeyi de gözetmeli.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Boğatepe’de hayvancılık ve peynir yolculuğu: Geleneksel üretim yerinde incelendi

Diyarbakır Web Tasarım