DOLAR

40,8311$% 0,58

EURO

47,7540% 0,64

STERLİN

55,4590£% 0,67

GRAM ALTIN

4.397,61%0,31

ÇEYREK ALTIN

7.175,00%0,18

BİTCOİN

฿%

İmsak Vakti a 02:00
Diyarbakır AÇIK 39°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Kars Veteriner Hekimleri Odası; "Hayvanlara yönelik her türlü kötü muamele suçtur"

Açıklamada şöyle denildi;

“Kars Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde gerçekleştiği iddia edilen video görüntüler Oda Başkanlığımızca incelenmiş ve video içeriğinde söz konusu merkezdeki sahipsiz köpeklere şiddet uygulandığı görüntüler ülke kamuoyu gibi biz veteriner hekimlik camiasının vicdanını da derinden sarsmıştır.

Bu tür sahipli, sahipsiz hayvanlara yönelik şiddet görüntüleri, hayvan haklarına ve toplum vicdanına yapılmış ağır bir saldırıdır. Sahipsiz hayvanların yaşam hakkı, yasalarla güvence altına alınmış olup, hayvanlara yönelik her türlü kötü muamele suçtur. Barınaklar, hayvanların güvenli bir şekilde yaşaması gereken yerlerdir; şiddetin, ihmallerin merkezi olamaz! Hayvanlara yönelik bu insanlık dışı uygulamaları gerçekleştirenler kadar, buna göz yuman, görevini yerine getirmeyen ve sessiz kalarak sorumluluğunu unutan herkes vicdani değerlerden yoksundur.

Kars Belediyesi tarafından sahipsiz canlara saldırıda bulunan personel hakkında idari işlem başlatıldığı öğrenilmiş olup süreç tarafımızdan hassasiyetle takip edilecek, sahipsiz hayvanlara şiddet ve istismarda bulunan her kim olursa olsun hakettiği cezayı alması için Kars Veteriner Hekimleri Odası olarak gerekli girişimlerde bulunacağımızı beyan ve taahhüt ederiz.

[eii post_id=”8162″ theme=”1″]

İlimizde bulunan en kapsamlı sahipsiz hayvan barınağı olan Kars Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde son 2 yılda 2087 kısırlaştırma, 2500 aşılama ve 145 sahiplendirme yapılmış olup veteriner hekimlik açısından bölgenin yüz akı durumundadır.

Ülkemizde sahipsiz hayvanlar konusunda ilk projeleri gerçekleştiren Veteriner Hekimleri Odası olma özelliği taşıyan Kars Veteriner Hekimleri Odamız çeşitli alanlarda görev yapan toplam 434 adet veteriner hekim üyesi ile bölgemizde ülkemizin gündeminde yeralan mesleğimizle alakalı her konuda olduğu gibi sahipsiz hayvanlar konusunda da proje, strateji üretmeye, bölgemize ve ülkemize hizmet etmeye devam edecektir. Görev ve sorumluluk alanında olan tüm iş ve işlemlerde olduğu gibi “sahipsiz hayvanlar” konusunda üzerine düşen sorumluluğu eksiksiz yerine getiren Kars Belediyesi kurumsal kimliğini ve mesai mevhumu gözetmeksizin hizmet veren başta Kars Belediyesi bünyesinde çalışan veteriner hekim meslektaşlarımız olmak üzere ülkesine ve bölgesine kamu yararı ve halk sağlığı için hizmet etme yemini etmiş biz bölge veteriner hekimlerini töhmet altında bırakan, sahipsiz hayvanlara saldırıda bulunan kişi ya da kişileri şiddetle kınıyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kars'ta yakalanan 16 düzensiz göçmen geri gönderme merkezine sevk edildi

Diyarbakır Web Tasarım