41,1682$% 0,27
47,9157€% 0,47
55,1394£% 0,33
4.683,22%1,89
7.624,00%2,31
4554565฿%1.45587
Kırıkkale Barosu, 2025-2026 adli yılının açılışı dolayısıyla yaptığı açıklamada, adaletin devletin temel direği, demokrasinin olmazsa olmazı ve insan onurunun güvencesi olduğunu vurguladı. Yeni adli yılın, hukukun üstünlüğünün ve yargı bağımsızlığının daha da güçlendiği, adil yargılanma hakkının tam anlamıyla güvence altına alındığı bir dönem olması temenni edildi.
Açıklamada, “Adalet yalnızca mahkeme salonlarında değil, toplumun her alanında hissedilmesi gereken evrensel bir değerdir” denildi. Hukukun üstünlüğünün, yasaların sadece uygulanması değil; aynı zamanda eşit, adil ve tarafsız şekilde hayata geçirilmesiyle mümkün olacağına dikkat çekildi.
Baro, yeni adli yılda özellikle şu başlıkların takipçisi olacağını duyurdu:
Yargı bağımsızlığı
Adil yargılanma hakkı
Savunma makamının güçlendirilmesi
[eii post_id=”41773″ theme=”1″]
Hukukun evrensel ilkelerine bağlılık
Kırıkkale Barosu ayrıca, yalnızca avukatların meslek örgütü değil, aynı zamanda toplumsal adaletin savunucusu olduklarını belirtti. Kadın hakları, çocuk hakları, çevre hakları ve mülteci hakları gibi alanlarda farkındalık oluşturacak projeler geliştirileceği, hak ihlallerine karşı mücadelenin sürdürüleceği ifade edildi.
📍 Adli yıl açılışı dolayısıyla düzenlenen kokteyle; Cumhuriyet Başsavcısı Akın Çetin, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İsmail Sezgin, Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, Baro Başkanı Av. Turan Zeki, Kırıkkale Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sedat Aktan, CHP İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ, baro yönetimi ve çok sayıda avukat katıldı.
Kırıkkale Barosu, mesajını, “Yeni adli yılın ülkemize, milletimize ve tüm adalet camiasına hayırlı olmasını diliyoruz” sözleriyle tamamladı.
Kırıkkale Barosu: Yargı bağımsızlığının takipçisiyiz