YARDIM ELİ DERNEĞİ, GÖNÜLLERİ FETHETTİ YARDIM ELİ DERNEĞİ, GÖNÜLLERİ FETHETTİ

‘Diyarbakır’da İftar’ geleneğini bu yıl da sürdüren Yardım Eli Derneği, yaklaşık 700 vatandaşa iftar yemeği verirken, bin beş yüz yetim çocuğa da kıyafet yardımı yaparak, bir kez daha gönülleri fethetti.

D.BAKIR- Merkezi İstanbul’da bulunan Yardım Eli Derneği, bir kez daha gönüllere taht kurdu. Genel Müdür Bahri Bulut ile Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleriyle adeta Diyarbakır’a çıkarma yapan Yardım Eli Derneği, kardeş kuruluş Hayat-Der ile birlikte Diyarbakır’da yaklaşık yedi yüz kişilik iftar yemeği verdi.

Merkez Sur İlçesinde bulunan tarihi Ulu Cami arkasındaki Zinciriye Medresesi’nde verilen geleneksel iftar yemeğine Yardım Eli Derneği Genel Müdürü Bahri Bulut, Derneğin Diyarbakır Temsilciliği, Hayat-Der Yönetim Kurulu üyeleri, bazı STK’ların yöneticileri, Oda, Borsa ve Esnaf Birliklerinin Temsilcileri, muhtelif meslek gruplarına mensup yetkililer, yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri ve muhtelif kentlerden gelen kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. İftar sonrası, açıklamalarda bulunan Yardım Eli Derneği Genel Müdürü Bahri Bulut, şunları söyledi:

‘Bir kez daha Aziz ve Mübarek Ramazan Ayında, Diyar-ı Bekir’li kardeşlerimizle buluşmanın tarifi imkânsız mutluluğunu yaşıyoruz. Mekke ve Medine’den sonra 5. Harem-i Şerif olma özelliğine sahip olan, sinesinde sayısız Mukaddes ve kültürel yapı barındıran, tarihin canlı tanığı Diyarbakır’da, Yüce Dinimiz İslam’ın sembolü olmuş tarihi Ulu Cami’de yeniden bir araya gelmek, öylesine büyük bir mutluluk ki bizim için. Peygamberler, Sahabeler ve Evliyalar Beldesi Şehr-i Diyarbekir’de, Zinciriye Medresesi’nde aynı sofrada buluşmayı, kardeşlerimizin sorunlarıyla hem hal olmayı bizlere bir kez daha nasip buyuran Yüce Rabbimiz’e ne kadar hamd-ü senalar etsek azdır.

Diyarbekir’in hamurunda ve harcında Kur-an’ı Hakim vardır, Din-i Mübin-i İslam vardır, kelimelerle tarif edilemeyecek bir Hazreti Muhammed Mustafa (S.A.V) sevdası vardır. İşte bizler bu akşam, bu Aşk çeşmesinden bir kez daha bütün Yönetim Kurulu üyelerimiz ve misafirlerimizle kana kana içtik’.

İFTAR SOFRASI, BİN BEŞ YÜZ YETİM ÇOCUK SEVİNDİRİLDİ

Zinciriye Medresesi’nde açılan iftarın ardından, yetim çocuklara hediyeleri dağıtıldı. Tam bin beş yüz yetim çocuğa hediye paketleri dağıtıldı.

Ayakkabı, tişört, pantolon, etek kısacası bütün giyim ihtiyaçlarının düşünülerek konulduğu hediye paketlerini alan çocukların sevinci ise görülmeye değerdi.

ADANMIŞLIK VE TESLİMİYET RUHUYLA YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

Derneğin Diyarbakır İl Temsilciliği Yetkilileri ve Hayat Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte yardımları çocuklara dağıtan Yardım Eli Derneği Genel Müdürü Bahri Bulut şunları söyledi:

‘Yüce Rabbim; Kitab-ı Mukaddes’te yetimlerle ilgili olarak şöyle buyurmaktadır:

Allah’a ibadet edin ve O’na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolcuya, elinizin altındakilere iyilik edin. Şüphesiz, Allah; kibirlenen ve övünen kimseleri sevmez’.

Cenab-ı Rabbimiz’den aldığımız bu talimatın gereği olarak, yine bir Mukaddes Ramazan Ayı’nda yetim çocuklarımız ve aileleriyle bir araya gelmiş bulunuyoruz.

‘Paylaşalım İyiliği, Yaşatalım Kardeşliği’ ilkesi doğrultusunda, yaklaşan Mübarek Ramazan Bayramı öncesinde, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızı en ideal bayram kıyafetleriyle sevindirerek, bayrama mutlu girmelerini nasip buyurduğu için Yüce Rabbimiz’e bir kez daha hamd-ü senalar ediyoruz.

Hayırsever kişi ve kuruluşlar, diledikleri zaman bizlere ulaşarak, ayni nakdi yardımlarını Yardım Eli derneğiyle, diledikleri kitlelere ulaştırabilirler.

Ayrıca, hayırsever vatandaşlarımız, bizimle irtibata geçerek özellikle yetim çocuklarımızı, içinde bulunduğumuz Aziz ve Mübarek günde mutlu edebilirler. Dileyen hayırseverlerimiz, yaptığımız yardımları yerinde inceleyerek, temin etmiş oldukları gıda veya kıyafet yardımlarını, bizzat kendi elleriyle yetim çocuklara giydirebilir veya yardım dağıtım törenine misafirimiz olarak katılabilirler.

Bu duygu ve düşüncelerle, kadirşinas Diyarbekir halkı ve tüm vatandaşlarımızı saygıyla selamlıyor, Ramazan Ayı ve Bayramın ülkemize ve tüm İslam Alemi’ne sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini Rabbim’den niyaz ediyorum’.

HABER.YILMAZ ACU

29 Mayıs 2018
ŞENPİLİÇ TAVUK VATANDAŞIN İMDADINA YETİŞTİ ŞENPİLİÇ TAVUK VATANDAŞIN İMDADINA YETİŞTİ

ŞENPİLİÇ TAVUK VATANDAŞIN İMDADINA YETİŞTİ

D.BAKIR- Dolar, Euro ve Altın fiyatlarının, rekor üstüne rekor kırdığı bu günlerde, kuşkusuz kırmızı et ve akaryakıt fiyatları başta olmak üzere A’dan Z’ye bütün ürünlerin fiyatlarına zamlar yağmaya devam ediyor.

Artan fiyatlar nedeniyle, kırmızı etin yanına bile yaklaşamayan vatandaşların imdadına ise, bir hayli ekonomik olan tavuk eti yetişiyor.
Ülkemizde beyaz et denince akla ilk gelen firmalardan biri olan ‘Şenpiliç’, üretimin ve satışın her aşamasında, giderek daha kaliteli, seri ve özellikle hijyeni ön plana alarak, tam bir profesyonellik örneği sergiliyor.

Türkiye’nin ‘En büyük ilk 100 sanayi kuruluşu’ içinde yer alan Şenpiliç, güçlü sermaye yapısı, 40 yıla yakın deneyimi ve her biri alanında ihtisas sahibi yaklaşık 3 bini aşkın çalışanı, 320 bin tonluk piliç eti kapasitesi ve 1 milyar TL’yi aşan cirosuyla Türkiye’nin en büyük entegre piliç eti üreticisi konumunda. Ülkemizde piliç eti sektöründe % 14 pazar payıyla lider olarak, sektörel anlamda tüm teknolojik gelişmeleri ve yenilikleri yakından takip ediyor. Bugün ‘Sektörün en büyüğü’ olmanın yanı sıra ‘en iyisi’ olarak anılmayı hedefleyen şirket, 1978 yılında mütevazı bir broiler çiftliği ile başladığı hizmet yolculuğunda bugün, bir dünya firması olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

ŞENPİLİÇ DİYARBAKIR’IN GURURU OLDU

81 ilde bayisi ve on binlerce satış noktası bulunan Şenpiliç, Diyarbakır merkez ve bağlı bütün İlçelerine, her daim ‘taze, temiz ve zamanında teslimat’ ile vatandaşların haklı takdirini kazanmış durumda.
Her gün düzenli olarak veteriner kontrolü, sağlık ekibi ve gıda mühendislerinin kontrolü ile taze kesimin yapıldığı Şenpiliç Tesisleri’nde helal gıda sertifikası da bulunuyor.
Açıklamalarda bulunan Şenpiliç Diyarbakır Temsilciliği Özatlı Gıda Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı İş adamı Fesih Atlı, iki yüze yakın ürün çeşitliliğiyle, Diyarbakır halkına hizmet vermenin gururunu yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:
‘25 çalışanımız ile her gün sabah saat 06.00’da yola çıkarak, Şenpiliç Bayilerimize günlük ürünlerimizi teslim ediyoruz. Kalite ve gıda güvenliğine hassasiyet, ‘olmazsa olmazlarımız’ arasında yer alıyor.
Sloganımız ‘pilicin adı lezzetin tadı Şenpiliç. Asla kaliteden taviz vermeyiz. Kalite, hijyen ve gıda güvenliği konusunda çok hassasız. Şenpiliç olarak, insan sağlığından ödün vermeden, sağlıklı ve hijyenik koşullarda üretim yapmaktayız. Kaliteli üretim sistemini sürekli daha ileriye götürmek şiarıyla hizmet ediyoruz. Tüketici isteklerine duyarlı olmak, Kalite Yönetim Sistemi şartlarına her zaman uymak, bizim temel prensiplerimiz arasında yer almaktadır.

‘GIDA GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMA’ KONUSU, HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Gıda güvenliğini etkileyebilecek fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik her tür tehlikeyi tanımlayarak, kontrol altına almak en önemli görevlerimizdendir. Dünyada beslenmeye ilişkin şöyle bir temel sorun bulunmaktadır: ‘Gıda güvenliğini sağlama’.
Şenpiliç kalite ve gıda güvenliği şartlarını sağlamak için gıda mühendisleri, veteriner hekimler ve diğer teknik personellerden oluşan uzman bir kadro ile çalışır.

Marka değerini zaten ‘kalite ve ‘gıda güvenliği’ üzerine inşa eden
Şenpiliç olarak en ileri teknolojiyi kullanıyoruz. Çünkü beyaz et üretiminde risk oluşturabilecek tüm kritik noktalar, Şenpiliç’in üretim sürecinde kontrol altında tutulmaktadır. Şenpiliç’in ileri teknolojiyle donatılmış üretim tesisleri, Avrupa Birliği standartlarının üzerinde güvenlik ve hijyen standartları sunmaktadır. Kısacası, üretimin her aşamasında uygulanan ‘Gıda Güvenliği Sistemleri’ ile Şenpiliç, ürünlerinin güvenle tüketicilerinin sofrasına ulaşmasını sağlamaktadır.
Çiftlikten sofraya kadar tüm üretim sürecimiz kontrol altındadır.

Hangi damızlık sürüsünden hangi civcivin geldiğine, civcivin hangi üreticide yetiştiğine, piliç etinin üretim tarihinden ve etiket bilgilerinden pilicin anne ve baba kümesine kadar tüm bilgilere kolayca ulaşım sağlanır.
ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi sertifikasıyla üretim yapılan kuluçkahanelerde, en yüksek hijyen şartları altında gerçekleşen civciv üretim çalışmaları, aynı yüksek hijyenik standartlarla yetiştirme çiftliklerinde de devam etmektedir.
ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi’nde üretim yapan Şenpiliç Söğütlü Kesimhanesi, Türkiye’de Avrupa Birliği’ne İhracat Yapabilecek Tesis Ön İzin Sertifikası ile TSE tarafından verilen HACCP 13001 Belgesi alan ilk piliç kesimhanesidir.
Şenpiliç’’in kalite kontrol, güvenlik, hijyen ve yönetim sistemlerinin uygulandığı her iki kesimhanesi de ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ile ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi’ne sahiptir. Bünyesinde 24 damızlık çiftliği, 2 kuluçka hanesi, 2 yem fabrikası ile, Şenpiliç Bayisi olarak halkımıza hizmet sunmanın, tarifi imkânsız mutluluğunu yaşıyoruz’.

ÖZEL HABER.YILMAZ ACU

28 Mayıs 2018

EDİTÖRLER
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Kategori Seçin:
Kategori Seçin:

Gazete Manşetleri

TRT Haber Haberler

Web Tasarım : Diyarbakır Online, Gsm : 0532 179 7105