3000 AİLEYE YARDIM ULAŞTIRDILAR 3000 AİLEYE YARDIM ULAŞTIRDILAR

D.BAKIR- Kısa Adı DİSİDER olan Diyarbakır Siirtliler Derneği ve Siirt Vakfı, Mübarek Ramazan Ayı dolayısıyla 3000 bin aileye gıda kolisi yardımında bulundu.
Başkanlığını uzun yıllar Diyarbakırspor Kulübü Başkanlığı görevinde bulunan Adnan Öktüren’in yaptığı DİSİDER ve Siirt Vakfı Diyarbakır Şubesi, Mübarek Ramazan Ayı boyunca bugüne kadar 3000 aileye gıda yardımı ulaştırdı.

Açıklamalarda bulunan DİSİDER ve Siirt Vakfı Diyarbakır Şube Başkanı Adnan Öktüren, şunları söyledi:
‘Yüce Rabbimiz’e, bizleri bir kez daha Mübarek Ramazan-ı Şerif ayına kavuşturduğu için ne kadar hamdetsek azdır. Yardımlaşma ve dayanışma duygularının zirveye çıktığı, birlik ve beraberliğimizin en veciz örneklerinin yaşandığı böylesine ulvi günleri idrak etmek, kuşkusuz büyük bir mutluluk kaynağı hepimiz için.
DİSİDER ve Siirt Vakfı Diyarbakır Şubesi olarak, Mübarek Ramazan Ayı boyunca, 3500 aileye gıda kolisi yardımında bulunmayı hedeflemiştik.
Şükürler olsun ki, 3000 adet yardım kolimizi, ekonomik durumu elverişli olmayan ailelerimize ulaştırmış bulunmaktayız.
Önümüzdeki günlerde, 500 aileye daha ulaşarak, onların da kolilerini dağıtmak suretiyle, hedeflerimize ulaşmış olacağız.

Yardımlarımızı ulaştırırken, son derece sıkı ve titiz bir şekilde gerçekleştiriyoruz.
Kimseyi rencide etmeden, dul, yetim, öksüz, engelli ve hastası bulunan, ekonomik durumu elverişli olmayan yani gerçek ihtiyaç sahiplerini tespit ederek, yardımlarımızı kapılarına kadar ulaştırıyoruz. Bu noktada, bizlere gönül birlikteliği yaparak çalışmalarımıza katkı sunan bütün paydaşlarımıza, emeği geçen bütün gönüldaşlarımıza teşekkür ediyor ve saygılarımızı sunuyoruz.
Aldığımız hayır duaları, bizim için tarifi imkânsız bir mutluluk kaynağı ve motivasyon kaynağımızdır. Kısmet olursa, bu yardım çalışmalarımızı geleneksel hale getirip, önümüzdeki yıllarda çok daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, kadirşinas halkımızın Mübarek Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı’nı en halisane duygularımızla kutluyor, bu müstesna günlerin tüm İslam Alemi’ne, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günlere vesile olmasını, Yüce Rabbim’den niyaz ediyoruz’.

DERMAN BABA ACU: BU TÜR ÇALIŞMALARA DESTEK OLUNMALI

Öte yandan, 37 yıla yakındır, Diyarbakır ve Bölgemiz genelinde yaptığı sayısız yardım çalışmalarıyla tanınan ve vatandaşların ‘Derman Baba’ ünvanıyla andığı Yılmaz Acu, bu tür hayır hasenat çalışmalarına, toplumun bütün kesimlerinin destek olması gerektiğine dikkati çekti.
Açıklamalarda bulunan Derman Baba Yılmaz Acu, şunları söyledi:

‘DİSİDER ve Siirt Vakfı Diyarbakır Şubesi, Mübarek Ramazan Ayında yaptığı bu çalışmayla, haklı olarak gönüllerde taht kurdu. Derneğin Başkanı, değerli ağabeyim Adnan Öktüren’i uzun yıllardır tanırım. Ekonomik durumu uygun olan hayırsever vatandaşlarımız, bu tür yardım çalışmalarına katkı sunarak, çok daha fazla sayıda insana ulaşılmasına vesile olabilirler. Bildiğiniz gibi, Diyarbakır İlimizde ekonomik durumu elverişli olmayan vatandaşlarımızın sayısı bir hayli fazla.

Bu nedenle hepimize büyük görevler düşmekte. Böylesi sosyal sorumluluk projelerinde yer alarak, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın eğitimlerini tamamlayarak hayata atılmalarına katkıda bulunabiliriz. Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde, hiçbir geliri olmayan ailelerimizin çocuklarına, ayakkabı ve bayramlık kıyafet temin ederek, çocuklarımıza çifte bayram yaşatmak isteyen herkesi, böylesi hayır hasenat çalışmalarına duyarlılık göstererek, katkı sağlamalarını temenni ediyorum. Bu vesileyle, bir kez daha Sayın Adnan Öktüren ve onun şahsında bütün DİSİDER mensuplarına teşekkür ediyor, bu hassasiyetlerinden dolayı kutluyorum.’

12 Haziran 2018
ŞENPİLİÇ TAVUK VATANDAŞIN İMDADINA YETİŞTİ ŞENPİLİÇ TAVUK VATANDAŞIN İMDADINA YETİŞTİ

ŞENPİLİÇ TAVUK VATANDAŞIN İMDADINA YETİŞTİ

D.BAKIR- Dolar, Euro ve Altın fiyatlarının, rekor üstüne rekor kırdığı bu günlerde, kuşkusuz kırmızı et ve akaryakıt fiyatları başta olmak üzere A’dan Z’ye bütün ürünlerin fiyatlarına zamlar yağmaya devam ediyor.

Artan fiyatlar nedeniyle, kırmızı etin yanına bile yaklaşamayan vatandaşların imdadına ise, bir hayli ekonomik olan tavuk eti yetişiyor.
Ülkemizde beyaz et denince akla ilk gelen firmalardan biri olan ‘Şenpiliç’, üretimin ve satışın her aşamasında, giderek daha kaliteli, seri ve özellikle hijyeni ön plana alarak, tam bir profesyonellik örneği sergiliyor.

Türkiye’nin ‘En büyük ilk 100 sanayi kuruluşu’ içinde yer alan Şenpiliç, güçlü sermaye yapısı, 40 yıla yakın deneyimi ve her biri alanında ihtisas sahibi yaklaşık 3 bini aşkın çalışanı, 320 bin tonluk piliç eti kapasitesi ve 1 milyar TL’yi aşan cirosuyla Türkiye’nin en büyük entegre piliç eti üreticisi konumunda. Ülkemizde piliç eti sektöründe % 14 pazar payıyla lider olarak, sektörel anlamda tüm teknolojik gelişmeleri ve yenilikleri yakından takip ediyor. Bugün ‘Sektörün en büyüğü’ olmanın yanı sıra ‘en iyisi’ olarak anılmayı hedefleyen şirket, 1978 yılında mütevazı bir broiler çiftliği ile başladığı hizmet yolculuğunda bugün, bir dünya firması olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

ŞENPİLİÇ DİYARBAKIR’IN GURURU OLDU

81 ilde bayisi ve on binlerce satış noktası bulunan Şenpiliç, Diyarbakır merkez ve bağlı bütün İlçelerine, her daim ‘taze, temiz ve zamanında teslimat’ ile vatandaşların haklı takdirini kazanmış durumda.
Her gün düzenli olarak veteriner kontrolü, sağlık ekibi ve gıda mühendislerinin kontrolü ile taze kesimin yapıldığı Şenpiliç Tesisleri’nde helal gıda sertifikası da bulunuyor.
Açıklamalarda bulunan Şenpiliç Diyarbakır Temsilciliği Özatlı Gıda Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı İş adamı Fesih Atlı, iki yüze yakın ürün çeşitliliğiyle, Diyarbakır halkına hizmet vermenin gururunu yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:
‘25 çalışanımız ile her gün sabah saat 06.00’da yola çıkarak, Şenpiliç Bayilerimize günlük ürünlerimizi teslim ediyoruz. Kalite ve gıda güvenliğine hassasiyet, ‘olmazsa olmazlarımız’ arasında yer alıyor.
Sloganımız ‘pilicin adı lezzetin tadı Şenpiliç. Asla kaliteden taviz vermeyiz. Kalite, hijyen ve gıda güvenliği konusunda çok hassasız. Şenpiliç olarak, insan sağlığından ödün vermeden, sağlıklı ve hijyenik koşullarda üretim yapmaktayız. Kaliteli üretim sistemini sürekli daha ileriye götürmek şiarıyla hizmet ediyoruz. Tüketici isteklerine duyarlı olmak, Kalite Yönetim Sistemi şartlarına her zaman uymak, bizim temel prensiplerimiz arasında yer almaktadır.

‘GIDA GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMA’ KONUSU, HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Gıda güvenliğini etkileyebilecek fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik her tür tehlikeyi tanımlayarak, kontrol altına almak en önemli görevlerimizdendir. Dünyada beslenmeye ilişkin şöyle bir temel sorun bulunmaktadır: ‘Gıda güvenliğini sağlama’.
Şenpiliç kalite ve gıda güvenliği şartlarını sağlamak için gıda mühendisleri, veteriner hekimler ve diğer teknik personellerden oluşan uzman bir kadro ile çalışır.

Marka değerini zaten ‘kalite ve ‘gıda güvenliği’ üzerine inşa eden
Şenpiliç olarak en ileri teknolojiyi kullanıyoruz. Çünkü beyaz et üretiminde risk oluşturabilecek tüm kritik noktalar, Şenpiliç’in üretim sürecinde kontrol altında tutulmaktadır. Şenpiliç’in ileri teknolojiyle donatılmış üretim tesisleri, Avrupa Birliği standartlarının üzerinde güvenlik ve hijyen standartları sunmaktadır. Kısacası, üretimin her aşamasında uygulanan ‘Gıda Güvenliği Sistemleri’ ile Şenpiliç, ürünlerinin güvenle tüketicilerinin sofrasına ulaşmasını sağlamaktadır.
Çiftlikten sofraya kadar tüm üretim sürecimiz kontrol altındadır.

Hangi damızlık sürüsünden hangi civcivin geldiğine, civcivin hangi üreticide yetiştiğine, piliç etinin üretim tarihinden ve etiket bilgilerinden pilicin anne ve baba kümesine kadar tüm bilgilere kolayca ulaşım sağlanır.
ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi sertifikasıyla üretim yapılan kuluçkahanelerde, en yüksek hijyen şartları altında gerçekleşen civciv üretim çalışmaları, aynı yüksek hijyenik standartlarla yetiştirme çiftliklerinde de devam etmektedir.
ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi’nde üretim yapan Şenpiliç Söğütlü Kesimhanesi, Türkiye’de Avrupa Birliği’ne İhracat Yapabilecek Tesis Ön İzin Sertifikası ile TSE tarafından verilen HACCP 13001 Belgesi alan ilk piliç kesimhanesidir.
Şenpiliç’’in kalite kontrol, güvenlik, hijyen ve yönetim sistemlerinin uygulandığı her iki kesimhanesi de ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ile ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi’ne sahiptir. Bünyesinde 24 damızlık çiftliği, 2 kuluçka hanesi, 2 yem fabrikası ile, Şenpiliç Bayisi olarak halkımıza hizmet sunmanın, tarifi imkânsız mutluluğunu yaşıyoruz’.

ÖZEL HABER.YILMAZ ACU

28 Mayıs 2018

EDİTÖRLER
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Kategori Seçin:
Kategori Seçin:

Gazete Manşetleri

TRT Haber Haberler